DemoDay #1 – podsumowanie pierwszej rundy inkubacji w projekcie „Laboratorium Innowatora – Strefa Kreatywnych Pomysłów”!
Zapraszamy do obejrzenia transmisji z wydarzenia!
10 lipca 2025 r. odbył się DemoDay #1 – wydarzenie, podczas którego uczestnicy projektu przedstawili efekty inkubacji w ramach „Laboratorium Innowatora – Strefa Kreatywnych Pomysłów”.
W trakcie konferencji uczestnicy projektu (II fazy Mentoringu) zaprezentowali efekty sześciomiesięcznej pracy nad swoimi projektami – od koncepcji do MVP! Zobacz innowacyjne suplementy diety, pochłaniacz pyłu i oparów dla branży beauty, pastę warzywną z postbiotykami, poduszkę terapeutyczną dla niemowląt oraz aplikację do automatycznego modelowania BIM.
To idealna okazja by zobaczyć co można osiągnąć w naszym projekcie!
Agenda
→ 11:00 – 11:10
Rozpoczęcie i powitanie gości
Prorektor ds. Nauki prof. dr hab. Piotr Goliński
→ 11:10 – 11:30
Przedsiębiorczość akademicka w ujęciu współpracy nauki z biznesem
dr inż. Krzysztof Wiaderek, Katedra Meblarstwa/Wydział Leśny i Technologii Drewna/Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
→ 11:30 – 11:45
Akceleracja – kolejny etap po inkubacji
Bartek Janowicz, Industry Lab/DGA S.A.
→ 11:45 – 11:55
Platforma Startowa Centralny Akcelerator Innowacji „Mazovian StartUPolis”
dr Andrzej Stępnikowski, Kierownik Projektu/Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut
Technologii Eksploatacji (online)
→ 11:55 – 12:20
Przerwa networkingowa
SESJA PITCHINGOWA
→ 12:20 – 12:40
Bimetria – automatyczne modelowanie BIM i przedmiarowanie materiałów budowlanych na podstawie dokumentacji dwuwymiarowej
Łukasz Kochański, Konrad Rukat, Łukasz Bigorajski
→ 12:40 – 13:00
Innowacyjne suplementy diety wspomagające procesy metaboliczne organizmu wpływające na aktywność białka p53
Grzegorz Sychowski, Rafał Jabłoński, Maciej Zarębski
→ 13:00 – 13:20
Pochłaniacz pyłu i oparów
Magda Wojtaś, Patryk Dudzik
→ 13:20 – 13:40
LILCA ergonomiczna poduszka do pozycjonowania niemowlaków
Przemysław Jeziorski, Julia Ratajczak-Jeziorska
→ 13:40 – 14:00
Opracowanie technologii zagospodarowania odpadu w produkcji pomidorów w wyniku fermentacji jako składnika produktów funkcjonalnych
Anna Bajon